La Patum in Berga

Tijdens de Corpus Christi feesten die komende week op diverse plaatsen in Spanje en andere landen worden gehouden, is het ook feest in de Catalaanse stad Berga. Tijdens La Patum, zoals de stadsfeesten worden genoemd, nemen de Christenen het op tegen de moslims en aartsengel Michaël vecht tegen Lucifer en zijn demonen. De feesten gaan gepaard met veel vuur, rook en monsterachtige figuren. De reuzen, draken en duivels spelen de hoofdrol. De stadsfeesten staan op de Werelderfgoedlijst voor Immateriële Zaken van de Unesco. Ze vinden plaats van 4 tot en met 10 juni.

Lees ook:Groot dansfeest: El Patum de Berga
Lees ook:Stadsfeesten in Jaén
Lees ook:Meer geld voor stadsfeesten Valencia en Alicante
Lees ook:Stadsfeesten in Albacete en Salamanca
Lees ook:Stadsfeesten in Madrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.