Onderweg naar Santiago de Compostela

Afscheid nemen. Loslaten. Op pad gaan. En dan, alsmaar lopen, lopen en nog eens lopen. Kilometer na kilometer. De een loopt er honderd, de ander loopt er bijna drieduizend. Ondanks de blaren, ondanks de vermoeidheid. Wat bezielt een pelgrim? Zijn het de ontmoetingen of de prachtige landschappen? Gaat het om de fysieke uitdaging of juist de geestelijke? In de tentoonstelling Pelgrims. Onderweg naar Santiago de Compostela passeren uiteenlopende aspecten van het pelgrimeren de revue. De tentoonstelling is nog tot en met 26 februari te bezichtingen in het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Ook een speciale website met pelgrimsverhalen maakt deel uit van de tentoonstelling. Heb je zelf de Camino gelopen? Dan kun je er op de site over vertellen. 

Lees ook:Hoe zit het met de pelgrimspas en compostela?
Lees ook:Luizen op pelgrimstocht
Lees ook:De Weg naar Santiago
Lees ook:De week van Santiago de Compostela op Spanje.blog.nl
Lees ook:Meer dan 4.000 kilometer groene paden

3 reacties op “Onderweg naar Santiago de Compostela

 1. Bart Hubert

  Wat fantastisch en fijn toch dat jullie hier aandacht aan besteden! Ik wil de Camino gaan lopen vanaf St.Jean-Pied-du-Pont, ruim 800 km. Eerst de Pyreneeën over. Tijdens de najaarsbijeenkomst van het Ned.Genootschap van St.Jacob bezoeken wij ook deze tentoonstelling. Inderdaad een aanrader voor wie naar Santiago de Compostela heeft gelopen of dit nog gaat doen. Op tv onlangs veel aandacht hiervoor tijdens indrukwekkende series op Kruispunt in Nederland en Man bijt hond in België.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Bart Hubert

  In verband met de treinramp in Santiago de Compostela worden de feestelijkheden op 25 juli 2013 vanwege de naamdag van Sint Jacobus de Meerdere afgelast.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bart Hubert

  In verband met de treinramp in Santiago de Compostela worden de feestelijkheden op donderdag 25 juli 2013 ivm de naamdag van Sint Jacobus de Meerdere afgelast.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.