Goedkoop shoppen bij Lefties

Foto: juanpol

Foto: juanpol

Nog snel even een goedkope outfit scoren voor het uitgaan? Ga dan naar Zara Lefties in Madrid. De Spaanse modeketen verkoopt hier veel kleding met hoge kortingen. Op het eerste gezicht ziet er misschien wat rommelig uit, maar wie zoekt zal vinden.

In de rekken hangt kleding van een seizoen terug of met kleine foutjes. Denk er dus wel aan voordat je dat jurkje koopt dat Zara kleine foutjes of eventuele beschadigingen, zoals een ontbrekende knoop, niet meer voor je zal herstellen. Maak je voor de rest geen zorgen: de kleding die hier hangt is nooit eerder door iemand gedragen. Hartstikke nieuw dus.

Toch loopt de Spaanse modeketen niet echt te koop met de outlet winkels. Zara Lefties heeft een website waar niet veel op te zien is. Ook krijgen de vestigingen geen vermelding op de website van Zara. Toch weten alle stylisten en modeliefhebbers feilloos de weg te vinden naar de outlet winkels in Madrid.

De minimalistische aangeklede etalages zijn dan ook moeilijk te missen. Binnen is er kleding voor mannen, vrouwen en kinderen. Er zit een Lefties aan de Calle de las Carretas. Maar de meest indrukwekkende zit toch wel aan de Broadway van Madrid: Gran Via. Hier is een drie verdiepingen tellende modewalhalla. In deze straat zitten ook veel andere winkels, bioscopen en theaters. Helaas lopen er ook zakkenrollers rond die het op toeristen gemunt hebben. Ga voor vertrek reisverzekering vergelijken om er zeker van te zijn dat je tijdens je stedentrip goed gedekt bent tegen diefstal.

Nog een laatste tip: om je kansen op een leuke outfit te vergroten, kun je het beste op maandag en donderdag naar Lefties gaan. Dan komt namelijk de nieuwe kleding binnen.