Digitale handtekeningenactie Park Güell

Park-Guell-WikiDe website Change.org is een actie gestart tegen de plannen van gemeente Barcelona om voor het Park Güell toegangsgeld te vragen. Tot nu toe zijn er ongeveer 50.000 digitale handtekeningen verzameld.

Bezoekers van het Park Guëll, ontworpen door de beroemde Spaanse architect Antoni Gaudí, gaan vanaf oktober 2013 entree betalen om het park in te mogen. Waarschijnlijk zal een kaartje tussen de vijf en tien euro gaan kosten. Voor buurtbewoners blijf het park gratis en inwoners van Barcelona krijgen korting.

Geld nodig voor onderhoud

De gemeente Barcelona heeft geld nodig om de onderhoudskosten van het park, ongeveer 700.000 euro per jaar, te kunnen bekostigen. Ook wil de gemeente een limiet stellen aan het aantal bezoekers. Vanaf oktober mogen er per uur nog maar 800 bezoekers naar binnen.

Verzet tegen privatisering park

Volgens de actiegroep ‘Plataforma Defensem el Park Güell’ vraagt de gemeente geen toegangsgeld om het park te beschermen, maar om te verdienen aan de monumenten van architect Gaudí. Ze verzetten zich tegen de privatisering van het wereldberoemde park. Tot nu toe zijn er ongeveer 50.000 handtekeningen verzameld. Bij 100.000 zal de petitie worden aangeboden aan de burgemeester Xavier Trias van Barcelona.

14.000 bezoekers per dag

Park Guëll is één van de meest bezochte monumenten van Spanje. Ieder jaar komen er 14 miljoen bezoekers naar het park, ongeveer 14.000 per dag. De toeristische trekpleister trekt ook veel zakkenrollers aan. Neem dus als je er heen gaat, een klein tasje mee. Houd deze voor je buik en stop geen waardevolle spullen in je zakken. Verder is het raadzaam om voor vertrek je reisverzekering vergelijken om te kijken of je tijdens je stedentrip goed gedekt bent tegen diefstal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.