Archief: augustus 2012

Uitstapje naar Tabarca

Tabarca is een eiland voor de kust van Santa Pola, vlak bij Alicante, langs de Costa Blanca. Het kokette eiland wordt ook wel Isla Plana (Vlak Eiland) genoemd. Het is nog geen halve kilometer breed, bijna twee kilometer lang en er wonen enkele tientallen mensen. Wie vakantie houdt langs de Costa Blanca kan het eiland dagelijks met de boot bezoeken. De bebouwde kom behoort tot het lokale erfgoed. Het eiland richt zich tegenwoordig vooral op het toerisme met vele restaurants en kleinschalige barretjes. Je kunt er eventueel ook overnachten.

Fashion week in Madrid

Vanaf volgende week woensdag 5 september vindt in de Spaanse hoofdstad Madrid het belangrijkste fashion event van het jaar plaats: de Cibeles Madrid Fashion Week, die sinds dit jaar Mercedes-Benz als hoofdsponsor heeft.  Twee keer per jaar tonen modeontwerpers hun nieuwste creaties op de Madrileense catwalk. De nieuwe sponsor zorgt er mede voor dat de modeweek van Madrid zich tot de belangrijkste wereldwijd mag rekenen. Officieel heet de week dan ook Mercedes Benz Fashion Week Madrid.

Beschadigd fresco attractie in Spaans stadje

Sinds een 81-jarige vrouw vorige week week een 102 jaar oud fresco van Christus vernielde, is Borja een attractie rijker. Afgelopen weekend kwamen duizenden mensen “op bedevaart” naar het stadje in het noordoosten van Spanje. Tientallen lieten zich bij het beschadigde fresco in het kerkje van de 5000 inwoners tellende plaats vereeuwigen. Cecilia Giménez wilde naar eigen zeggen het fresco restaureren, omdat de verf afbrokkelde. Die poging mislukte faliekant. Christus heeft nu een gehavend gezicht met misvormde ogen en neus en een mond vol vlekken. Sommige media hebben het de slechtste restauratie in de geschiedenis genoemd.

bron: De Telegraaf

Beste comic shop ter wereld in Madrid

De beste comic shop ter wereld is te vinden in de Spaanse hoofdstad Madrid. Arika Comics won dit jaar de Eisner Prize, de Oscar onder de stripboekenwinkels. De award wordt uitgereikt tijdens de International Comics Convention die op 15 september in San Diego wordt gehouden. Het is voor het eerst dat de prijs naar een Spaanse stripboekenwinkel gaat. Arika Comics is al negentien jaar open. De winkel telt twee verdiepingen en 360 vierkante meter.

Fiesta Mayor in Vilafranca del Penedès

In de Catalaanse wijnstad Vilafranca del Penedès vindt vanaf aanstaande woensdag het Fiesta Mayor plaats, het jaarfeest, dat ieder jaar ter ere van Sint Felix wordt gehouden. Tot en met 2 september staat de stad in het teken van dans, muziekspektakels, vuurwerk en gezelligheid. Natuurlijk onder het genot van lekkere wijn uit de omgeving. Het begint allemaal met een vuurwerkshow, waarna de heilige-optocht volgt. Verschillende folkoregroepen uit de omgeving nemen deel en ook de zogenoemde castellers, de typisch Catalaanse menselijke torens, zijn vertegenwoordigd.

Barcelona’s Beste Appartementen: Cocoon

Bij Cocoon Barcelona kun je cocoonen in hartje Barcelona. Het bedrijf biedt honderden mogelijkheden voor appartementenhuur in de Catalaanse hoofdstad. Van eenvoudige onderkomens tegen zachte prijsjes tot elegante flats voor de toerist die op zoek is naar luxe. Ondanks het brede aanbod, met voor ieder wat wils, onderhoudt het bedrijf nauwe contacten met alle eigenaars en worden alle appartementen persoonlijk bezocht en beoordeeld. De flats bevinden zich langs het strand en in het centrum, maar ook in de modernistische woonwijk Eixample en de minder toeristische gebieden in de stad, zoals Gràcia. Voor stelletjes zijn er intieme studio’s voor twee, terwijl in andere appartementen tot maar liefst vijftien mensen kunnen slapen. Veel appartementen barcelona onderscheiden zich door originaliteit, zoals de Gothic Dream, met een opvallende wandschildering van de Barcelonese artieste Georgina Ciotti, of Barcelona Palacio, een prachtig appartement met modernistische look. Het kantoor van Cocoon zit in de hippe wijk El Born. www.cocoonbarcelona.com

Twee films in aantocht over Picasso

Op dit moment werken twee Spaanse filmmakers aan een film over kunstenaar Pablo Picasso. Carlos Saura is bezig met 33 Días, een film over Picasso’s meer emotionele kant naar aanleiding van het wereldberoemde doek Guernica uit 1937. Fernando Colomo werkt aan La Banda Picasso over hoe Picasso betrokken raakte bij de verbazingwekkende diefstal van de Mona Lisa in het Louvre in Parijs in 1911. Daarbij was de Spaanse artiest een van de verdachten.

IJsje eten in…Barcelona

In de buurt van het strand van Barceloneta in de Catalaanse hoofdstad bevindt zich langs de boulevard bij de oude haven de Argentijnse ijssalon Vioko. De zaak zit er sinds vorig jaar en heeft de uitstraling van een hippe bar of nachtclub. Je kunt er niet alleen ijs krijgen, maar ook andere lekkernijen, waaronder opvallend veel chocolade en afgeleiden daarvan. Het ijs is er om je vingers bij af te likken en je weet zeker dat je met het meest trendy hoorntje van de stad richting zee loopt.

Het mooiste strand van Spanje…

Wat is volgens de Spanjaarden het mooiste strand van Spanje? De krant 20Minutos zoekt het ieder jaar uit en dit jaar staat het strand Playa Grande de Miño in Galicië op de eerste plaats.De nummer twee is opnieuw een Galicisch strand: Playa Catedrales bij Lugo. Op de derde plaats vind je het Andalusische strand Bolonia. Benieuwd naar de hele ranking? Die vind je hier.