Archief: april 2011

Gratis museumbezoek voor metropassagiers

Wie deze maand in Madrid met de metro reist, kan gratis zeven verschillende musea bezoeken. Het initiatief is bedoeld om het openbaar vervoer in de stad te promoten. De deelnemende musea zijn Cosmocaixa gedurende het eerste meiweekend, Museo Nacional de Ciencia y Tecnología op 7 en 8 mei, het Museo Nacional de Antropología op 15 en 16 mei, het Geominero op 22 en 23 mei en het Museo del Ferrocarril op 29 en 30 mei. Alle maandagen geeft het metrokaartje gratis toegang tot de Jardín Botánico en op vrijdagen kun je het Museo Nacional de Ciencias Naturales bezoeken.

Zonliefhebbers in Barcelona gewaarschuwd via Twitter

Dat nieuws steeds vaker via Twitter verloopt, blijkt wel uit onderstaande Tweet van Spanje Correspondent Rob Zoutberg.

Woon, reis of verblijf je in Barcelona en geniet je graag van een ontbloot bovenlijf of rondbanjeren door de stad in je flitsende zwembroek? Dan weet je nu wat de gevolgen kunnen zijn: genieten van de zon mag, maar wel met je kleding aan.

Mónica Cruz met haar eco-tas

Op de Foto Mónica Cruz met haar eco-tas. Het zusje van de wereldberoemde actrice Penelope Cruz is madrina (peettante) van deze milieuvriendelijke tas die ter ere van Earth Day op 22 april op de markt werd gebracht door Las Rosas Village en La Roca Village (Spaanse shopping towns) in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. De tas kost 9 euro en de opbrengst gaat naar het Bossenprogramma van de organisatie.

Royce Tostrams geeft seminar in Benidorm

Op 1 juni kunnen geïnteresseerden gratis deelnemen aan het seminar ‘Beleggen met behulp
van Technische Analyse’ met de bekendste technische Analist van Nederland, Royce
Tostrams. Gedurende zijn succesvolle carrière als analist heeft Tostrams diverse prijzen in de wacht gesleept en landelijke bekendheid verworven met zijn columns en optredens.
Tostrams zal uitleggen hoe de Technische Analyse gebruikt kan worden bij beleggen. Hij zal daarbij het koersgedrag, de trends en de geschiedenis combineren met de actuele stand van zaken op de beurs. Het seminar is een initiatief van Alex Vermogensbank. Alex Vermogensbank begeleidt haar klanten om hen beter te laten beleggen. Via persoonlijke afspraken, telefonisch contact, online trainingen en seminars.
Het seminar vindt plaats op woensdag 1 juni van 11.00 – 12.30 uur in Ciudad Patricia,
Benidorm. Na afloop van het seminar wordt er een lunch geserveerd. U kunt zich opgeven via www.alexspanje.com, via [email protected] of door te bellen naar + 34 952 924 011.

Vanavond op Ned 2: documentaire over Gaudí & de Sagrada Familia

Vanavond om 23.00 uur op Nederland 2 is in Avro’s Close Up een documentaire te zien over de Sagrada Familia in Barcelona en zijn architect Gaudí. De kerk die tijdens het leven van de Catalaanse architect op lange na niet af kwam en waar nu, 130 jaar later, nog steeds aan gebouwd wordt.
Dus voor wie binnenkort op vakantie gaat naar Barcelona en niet met een koptelefoon door dit meesterwerk wil lopen: vanavond, 23.00 uur, Nederland 2.

De Boekenkast: Anatomie van een moment

Javier Cercas schreef een groots epos over het beslissende moment in de Spaanse geschiedenis. Cercas wilde een boek schrijven over 23F – de naam waarmee de dag van de coup (23 februari 1981) de Spaanse geschiedenis in is gegaan – maar toen hij alle bestaande documentatie had verzameld, begreep hij dat fictie het materiaal dat hij in handen had onmogelijk tot zijn recht kon laten komen. Daarom koos hij voor ‘een moment’: het buitengewone moment waarop drie moedige mannen, Adolfo Suárez, Gutiérrez Mellado en Santiago Carrillo, te midden van rondvliegende kogels weerstand boden op de dag van de militaire coup. Het resultaat is het werk Anatomie van een moment. Voor de liefhebbers: in ¡Spanje! Magazine staat deze maand een recensie over Anatomie van een moment van de hand van collega Hieke Voorberg.

Antatomie van een moment, Javier Cercas, Uitgeverij: De Geus, Prijs: € 24.90.

Nederland gastland Arco Madrid 2012

Nederland is gastland tijdens de kunstbeurs ARCO in Madrid in 2012. Het is volgend jaar de 31ste keer dat de beurs plaatsvindt. De data voor volgend jaar zijn ook reeds bekend gemaakt: van 15 tot en met 19 februari. Naar verwachting zullen zo’n 170 galerieën meedoen aan het algemene programma. ARCO is de Spaanse kunstbeurs met de meeste internationale prestige. Dit jaar was het gastland Rusland. Komende week vindt in Madrid de zogenoemde Semana Naranja plaats, de Oranje Week. Nederland zal tijdens deze week ook officieel als ARCO-gastland gepresenteerd worden.