Archief: februari 2011

De boekenkast: 100% Zuid-Spanje

Eind februari. In Spanje breken de eerste zonnestralen door. Tijd om na te denken over vakantie dus. Al wel eens gedacht aan het kleurrijke Zuid-Spanje, maar geen idee waar je dan moet beginnen? De bergen in? De heuvels op? Naar het strand? Of toch liever een stad zoals Granada, Sevilla, Málaga of Valencia?

Geen nood: de informatieve reisgids 100% Zuid-Spanje van Mo´Media biedt de belangrijkste informatie over Andalusië en Costa Blanca in een notendop. Het compacte boek is luchtig geschreven, bevat treffende observaties, vele insidertips en is compleet voorzien van uitstekende plattegronden en een lokale menukaart. Het handige pocketformaat past bovendien perfect in je koffer of handtas. Laat de voorpret dus maar vast beginnen!

100% Zuid-Spanje, Auteur: Jørgen Laurvig, Uitgeverij Mo´Media, Prijs: € 14,95
ISBN: 978-90-5767-483-9

Reaal Madrid steunt Spanje bij promotie Toerisme

Reaal Madrid is bereid Spanje te helpen met het aantrekken van toerisme. Dat blijkt uit een akkoord dat is gesloten tussen Reaal Madrid en het Spaanse Ministerie van Cultuur, Toerisme en Handel. Volgens het driejarig contract zal Reaal Madrid jaarlijks 850.000 euro investeren aan publiciteit over Spanje voor het merk “Visit Spain”.

http://www.youtube.com/watch?v=NZwuEHuHR1g

Het akkoord is onlangs ondertekend en wordt vanmiddag om 17.00 uur publiekelijk bekend gemaakt in een evenement. Hieraan nemen de Spaanse Minister van Industrie Miguel Sebastián, vicepresident van de Madrileense gemeenschap Ignacio González, de burgemeester van Madrid Alberto Ruiz-Gallardón en de directeur van Reaal Madrid CF, Florentino Pérez deel.

Shakira en Piqué nu officieel een stel

Ze konden er natuurlijk ook niet langer omheen draaien: Shakira heeft bevestigd dat zij inderdaad de vriendin is van topvoetballer Gerard Piqué. Dat deed zij tijdens een interview met het Argentijnse magazine Luz. Over de relatie tussen de Colombiaanse wereldartieste en de FC Barcelona-speler werd al sinds januari druk gespeculeerd, toen zij samen werden gespot en beiden een punt bleken te hebben gezet achter hun eerdere relaties. Lees verder.

Beleggingsseminar in Altea en Marbella

Leidt een andere beleggingsaanpak ook tot een daadwerkelijk hoger rendement zonder risico’s? Die vraag staat centraal tijdens de beleggingsseminars die deze week worden gehouden in Altea (Costa Blanca) en Marbella (Costa del Sol).

Tijdens het beleggingsseminar met presentaties gehouden door directeur AdvanceBeleggen en vermogensbeheerder bij OVG, Gerard Jager, en General Manager Sparinvest Nederland, Els Ankum Griffioen, krijgen deelnemers een kijkje in de wereld van kansrijke beleggingen met bewezen rendement zonder extra risico’s. Ook worden alternatieven voor sparen besproken en tips gegeven om extra rendement te halen uit opkomende markten.

Daarnaast wordt er gekeken naar de prijsvorming in de kunstsector, ook een manier van beleggen. Over ‘Wat waarde eigenlijk waard is’, spreekt kunstexpert, oud-veilingmeester en TV presentator van ‘Eenmaal, andermaal’, Jan Pieter Glerum. Deelnemers kijken met zijn ogen mee naar de allerduurste schilderijen ter wereld, om zo meer te weten te komen over prijsvorming in kunst.

De seminars zijn gratis bij te wonen en vinden plaats van 10.00 uur tot 14.00 uur.

2 maart, Altea, Hotel Kaktus Albir.
4 maart, Marbella, Marbella Club Hotel

Oscars voor Colin Firth en Natalie Portman

Helaas, de Oscar voor beste acteur ging aan Javier Bardem voorbij. Colin Firth ontving het beeldje voor zijn rol in The King’s Speech en Natalie Portman kreeg de Oscar voor beste actrice voor haar vertolking van een ballerina in de film Black Swan.

Javier Bardem werd begeleid door zijn familie en vrouw, Penelope Cruz. Het was haar eerste publieke optreden na de bevalling van hun zoon eind januari.

Niet onbelangrijk bij de uitreiking van de filmprijzen zijn de jurken van de actrices. Zie hier de fotogalerie van de rode loper.

Real Madrid op 7 punten achter FC Barcelona

Zeven punten is veel‘, zei Mourinho, trainer van Real Madrid, na de wedstrijd van zijn team gisteren.

FC Barcelona won uit tegen Mallorca met 0-3 en Madrid speelde gisteravond gelijk (0-0) tegen Deportivo de la Coruña. Daarmee is de afstand tussen de nummers één en twee in de Spaanse Liga groter geworden tot zeven punten.

Mourinho wijdt de matige prestatie van zijn team aan gebrek aan uitrusten en trainen en vindt dat ze meer tijd hadden moeten krijgen tussen deze wedstrijd en de Champions League wedstrijd die de club deze week speelde tegen Olympique Lyon.

Mogelijke staking Spaanse vliegvelden met Pasen

Medewerkers van AENA, de Spaanse luchtvaartdienst, hebben aangekondigd tijdens Semana Santa te zullen gaan staken uit onvrede over de plannen om de Spaanse vliegvelden te privatiseren. Dat maakten de belangrijkste vakbondsleiders afgelopen zaterdag tijdens een protestmars bekend. Zo’n drieduizend personen namen deel aan de demonstratie. In december zorgden de wilde staking van de luchtverkeersleiders al voor grote chaos op de Spaanse vliegvelden. Duizenden passagiers konden niet in Spanje landen of vertrekken.

Succesvolle Spaanse animatiefilm Chico & Rita nu in de bioscoop

Zeven jaar heeft het geduurd voordat de romantische animatiefilm ´Chico & Rita´ van filmmaker Fernando Trueba en grafisch designer Javier Mariscal eindelijk in de bioscoop verscheen.

http://www.youtube.com/watch?v=crEVrCaEvSo

Het resultaat mag er wezen: een aanstekelijke Latin Jazz film over een onmogelijke liefde tussen de casanova pianist Chico en de sensuele zangeres Rita. De romantische animatiefilm ging in Londen in première, werd vertoond op het filmfestival van Toronto en kreeg vervolgens een Goya-onderscheiding voor beste Spaanse animatiefilm.

Spanje verlaagt maximumsnelheid vanwege situatie Midden-Oosten

Spanje wil de maximum snelheid op de Spaanse snelwegen verlagen tot 110 kilometer per uur. Op dit moment is de maximale snelheid 120 kilometer per uur. Met de maatregel wil de Spaanse regering benzine besparen. Volgens de Spaanse overheid is dat op dit moment noodzakelijk vanwege de onzekere situatie in het Midden-Oosten en de afhankelijkheid van die regio voor wat betreft de olie. De nieuwe maximum snelheid zal gelden vanaf 7 maart.

Verdachte moord op Mari Luz vrijgesproken, maar echtgenote bekent moord op televisie

Begin 2008 verdween de vijfjarige Mari Luz Cortes uit Huelva, toen zij een zakje chips ging kopen bij de kiosk om de hoek. Niet veel later had de politie een verdachte op het oog: Santiago del Valle, die bovendien achter de tralies had moeten zitten, maar door een fout van een rechter op vrije voeten was gekomen. Zowel hij als zijn vrouw werden afgelopen week vrijgesproken. Er bleek onvoldoende bewijsmateriaal. Een zware domper voor de ouders van Mari Luz, die dit overigens al wel hadden verwacht. Maar gisteren bekende de echtgenote van Santiago del Valle in een televisieprogramma op Telecinco dat haar man het meisje inderdaad – ‘per ongeluk’ – om het leven had gebracht.