Archief: april 2008

Spectaculaire Spaanse hotels

Voor wie niet alleen wil genieten van Spanje's natuur, cultuur en gastronomie, maar ook op zoek is naar een bijzondere, hippe of decadente hotelovernachting publiceerde Forbes Magazine Spain's  Hottest Hotels. En hot, dat zijn ze zeker. Vind ze hier op een rijtje.

Hieronder alvast een voorproefje (Hotel Puerta America, Madrid)

Arrestatie schokkende branden La Gomera

Schokkende beelden vanuit eiland La Gomera (Canarische Eilanden) het afgelopen weekend. Een deel van het eilandje stond in lichterlaaie. Een inwoner werd deze week gearresteerd: hij zou struikgewas op zijn grond hebben gebrand en dat is mogelijk de oorzaak geweest van de branden.

Argentijnse Isabel Perón mag van Spanje blijven

Spanje levert de voormalige Argentijnse president Isabel Perón niet uit aan Argentinië. Volgens het Hooggerechtshof in Madrid zijn er onvoldoende aanwijzingen dat ze de hand heeft gehad in mensenrechtenschendingen die tijdens haar bewind gepleegd.Isabel Perón kwam in 1974 aan de macht na het overlijden van haar man, president Juan Perón. Volgens de Argentijnse justitie is ze een maand voor haar afzetting in 1976 betrokken geweest bij enkele verdwijningen. 

Maximum voor allochtonen op scholen

Gettovorming moet worden tegengegaan, zo oordeelt de Catalaanse overheid. En een van de maatregelen die de Generalitat wil doorvoeren is het instellen van maximum aantal allochtone leerlingen op Catalaanse onderwijsinstellingen. Hoeveel buitenlanders per school worden toegelaten hangt af van het aantal buitenlanders in de buurt van de school. Immigranten voelen zich benadeeld en gediscrimineerd. Het aantal zal hoogtsens tien procent per school bedragen. Ik vraag me af hoe ze dat voor elkaar willen krijgen in een wijk als El Raval in Barcelona, waar meer dan de helft van de inwoners van niet-Spaanse afkomst is.

Spanje vakantieplanner 2008: Op Bedevaart

Of je nu op zoek bent naar pitoreske vissersdorpjes, idyllische stranden,een spectaculair nachtleven, bruisende steden, culinaire geneugten,culturele hoogtepunten of een verblindende natuur: in Spanje kun je hetvinden. Om het maximale te halen uit je vakantie onder de Spaanse zonbrengt Spanje.blog.nl handige reistips én de absolute hoogtepunten voor 2008. Deze week aandacht voor de grootste bedevaart van Spanje: 

Romería del Rocio, die volgende maand plaatsvindt.

Babyboom na stroomuitval

Wat doen mensen als de stroom uitvalt? Precies: lekker bij elkaar in bed kruipen. Dat bewijst het aantal babies dat momenteel geboren wordt in bepaalde wijken van Barcelona. Zeven procent meer dan normaal, dat zijn 21 babies meer dan te verwachten was. De toename komt precies negen maanden nadat de stroom in grote delen van Barcelona gedurende een aantal dagen uitviel. Een pasklare oplossing voor het geboortetekort waar Spanje mee kampt is in ieder geval gevonden: gewoon de energie afsluiten.

Beste terras van Spanje

The Penthouse Bar & Terrace in Madrid is een van de elf meest spectaculaire terrassen ter wereld. Althans, zo oordeelt Forbes Magazine, die de beste barterrassen wereldwijd deze maande bekendmaakte. Maar geef toe: het oogt niet verkeerd. Je kunt de Penthouse Bar & Terrace vinden op Plaza Santa Ana. De bar is geopend tot drie uur 's nachts. 

Alle terrassen zien? Klik hier.

Vals alarm in zonnebloemoliecrisis

Terwijl afgelopen vrijdag en zaterdag nog heel hard werd geroepen dat zonnebloemolie momenteel in Spanje maar beter niet gebruikt kan worden, blijkt dat alarm nu vals. Hoewel het ministerie van Gezondheidszorg vermoedde dat grote hoeveelheden zonnebloemolie afkomstig waren uit de Oekraïne en besmet zouden zijn met motorolie, blijkt nu dat de olie die in de Spaanse schappen ligt, gewoon gebruikt kan worden. Alle merken dus.

Zie ook: Zonnebloemoliecrisis 

Blinde doorkruist fietsend woestijn

Joaquín Sánchez is blind, maar dat weerhoudt hem er niet van om deel te nemen aan de Titan Woestijnrace in Marokko. Sánchez, die normaal een verkoper is voor de Spaanse blindenloterij ONCE, heeft zijn verkoophokje deze dagen verruild voor de fiets. Hij neemt deel aan de zijde van Sergio González, dus helemaal 'blind' fietst hij niet.